Ben Woldring lanceert Bencompare-app om slim te besparen op verzekeringen, contracten en abonnementen

DEN HAAG, 16 JANUARI 2018 – Met 20 jaar ervaring in onafhankelijke vergelijkingssites zoals Bellen.com en Gaslicht.com, komt internetondernemer Ben Woldring (32) vandaag met de volgende stap in vergelijken. Met de app Bencompare voor iPhone en Android zie je wat je kwijt bent aan vaste lasten, én hoe het goedkoper kan. De app die vandaag officieel is gelanceerd op de Big Improvement Day, doet dat slimmer dan ooit.

Ben Woldring: “Met Bencompare zet je huidige contracten en abonnementen eenvoudig in een digitale kluis. Zo heb je alle vaste lasten overzichtelijk op één plek en zie je wat je maandelijks betaalt. Als een contract, abonnement of polis afloopt, krijg je een melding én meteen gepaste suggesties om te verlengen of over te stappen naar de goedkoopste en beste deal.”

Slimmer dan andere vergelijkingsdiensten

Bencompare gaat daarbij een stuk slimmer te werk dan andere diensten die je vaste lasten op een rij kunnen zetten. “Als je bijvoorbeeld een glasvezel-internetverbinding hebt, dan wil je waarschijnlijk niet overstappen naar het goedkoopste internetabonnement zonder glasvezel. Maar je wilt wél weten wat de goedkoopste glasvezel-optie is. De app leert jouw voorkeuren kennen. Dankzij algoritmes en machine learning wordt Bencompare steeds slimmer in het tonen van verleng-opties of andere passende aanbiedingen. Je hoeft niet over te stappen, maar als je het wil, kan het met een paar kliks.”

Privacy staat voorop

Bencompare is ontwikkeld samen met een team van wetenschappers en top developers. De app is zo ontworpen dat je informatie optimaal is beschermd. “Privacy staat bij ons voorop”, verklaart de Groningse ondernemer. “Alles wordt versleuteld en beveiligd opgeslagen in de cloud. Jij bent de enige die bepaalt met wie er wat gedeeld wordt. Je kan de app bovendien afschermen met je vingerafdruk of Face ID.”

Europese app

Bencompare is vandaag officieel gelanceerd voor Nederland, op het podium van de Big Improvement Day in Den Haag. Ralph van Hessen, oprichter van BID: “Deze dag staat helemaal in het teken van vernieuwingen en slimme oplossingen. Het is geweldig en gepast dat de app Bencompare juist op deze dag gelanceerd wordt.” Voor andere Europese landen is de pre-release versie nu te downloaden. Daar wordt de app officieel gelanceerd tijdens de LEAP Summit op 15 maart in Zagreb.

Bomvol unieke functies

Bencompare zit vol slimmigheden om te kunnen besparen op alle vaste lasten:

  • Een kluis voor ál je vaste lasten: contracten, abonnementen en verzekeringen, van de sportschool tot energiecontract, van autoverzekering tot telefoonabonnement
  • Zien wat je per maand betaalt en wanneer contracten aflopen
  • Krijg een melding wanneer een contract afloopt
  • Direct vergelijken en slimme suggesties over goedkopere en betere opties
  • Ondersteuning voor meerdere gezinsleden en adressen; dus ook geschikt voor je partner, kinderen en zakelijke adres
  • 100% onafhankelijk
  • Bewaakt je privacy
  • Gebruikmaken van de EnergyVault, waarmee je inzicht krijgt in je energieverbruik
  • Wordt doorontwikkeld samen met de gebruikers

Bencompare is gratis te downloaden voor iOS en Android

Achtergrondinformatie over Bencompare:

Bencompare is een op consumenten gerichte service. Als onderdeel van de Bencom Group hebben de makers achter Bencompare 20 jaar ervaring als marktleider in onafhankelijke vergelijkingssites als Bellen.com, Gaslicht.com, Poliswijzer.nl, Internetten.nl, Digitelevisie.nl, Totaalwijzer.nl, LookingforBooking.com en WechselJetzt.de.

Voor logo’s en high-res screenshots, zie: https://www.bencompare.com/press/

Vragen? Aanvullende informatie? Interview?
Contactpersoon voor de pers: Marit Veldkamp
Telefoonnummer:           +31 (0)595 425859
Mailadres:               marit@bencom.nl